Iahnia de ciuperci este o mancare cu legume sanatoasa si foarte delicioasa. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se scurg si se taie lame.
Ingrediente
- Pentru 5 portii
- ciuperci proaspete/conserva 700 g/500 g
- ulei 100 ml
- ceapa 250 g
- vin alb 50 ml
- patrunjel verde 1 legatura
- lamaie 1 bucata
- pasta de tomate 100 g
- sare
- 1/2 cub MAGGI de ciuperci
Mod de preparare
Iahnia de ciuperci este o mancare cu legume sanatoasa si foarte delicioasa. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se scurg si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conservate, acestea se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Ceapa si patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza. Lamaia se taie felii. Ciupercile se inabusa in ulei cu 50 ml apa, dupa care se pun ceapa, pasta de tomate, patrunjelul verde, jumatatea de cub MAGGI, sarea, piperul si apa necesara fierberii. Spre sfarsit, se adauga vin.
Iahnia de ciuperci se serveste calda, cu decor de felii de lamaie si patrunjel verde.