Rețetele de post de la mănăstiri sunt foarte sănătoase, de aceea nu trebuie să ne mirăm de ce călugării nu vizitează prea des spitalele, mai ales cei tineri.

Iată câteva rețete de mâncăruri de post de la mănăstiri, pe care să le folosiți cu drag în acest post lung.

Mâncăruri de post de la mănăstiri – borș de bob, rețetă de la Mănăstirea Tismana

PUBLICITATE


Ingredientele pentru acest borș excelent sunt: jumătate kg de păstăi verzi de bob, 1 ceapă, 1 morcov, 1 legătură de mărar, 1 cană de borș, sare.
Legumele se taie bucățele mici și se pun la fiert în 2 litri de apă împreună cu păstăile bob. Se fierbe până se înmoaie bine păstăile, se adaugă borșul fiert înainte, se potrivește de sare și se pune peste mărarul tocat mărunt. Se mai poate adăuga o lingură de ulei.

Mâncăruri de post de la mănăstiri – ciorbă de fasole cu tarhon, Mănăstirea Brâncoveanu
Ingrediente pentru ciorbă: 500 de grame fasole boabe, 2 linguri de făină, 2 cepe, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură tarhon, 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu, 3 linguri ulei, oțet, sare.

Fasolea se lasă la înmuiat 3-4 ore în apă. Se fierbe apoi în trei ape, se scurge, se clătește cu apă caldă și se pune într-o altă apă fierbinte la fiert. Se pune uleiul într-o tigaie la încins, se presară făina și se amestecă bine. Se pune ceapa la călit, iar când este gata se acoperă cu apă și se mai lasă puțin la fiert. Se pune peste fasole, se potrivește de sare și se pun tarhonul și pătrunjelul mărunțite. Se acrește cu oțet.

PUBLICITATE

Mâncăruri de post de la mănăstiri – urzici cu hrean, Mănăstirea Sfânta Treime
Ingrediente: 1 kg de urzici, 1 ceapă, 1 păstârnac, 1 morcov, 1 lingură de mălai, ulei, 5 căței de usturoi, 2 linguri miez de nucă măcinată, 1 lingură hrean ras, sare.

Urzicile trebuie spălate în mai multe ape. Legumele se curăță, se spală, se dau prin răzătoare și se pun la fiert cu urzicile. După ce fierb urzicile, se strecoară, se scurg bine și se freacă cu mălaiul. Se pun hreanul, sarea și usturoiul și se amestecă bine. Se pune compoziția într-o tavă unsă cu ulei împreună cu o cană din apa în care au fiert urzicile și se pun la cuptor până scad. Se servesc cu mămăliguță. Se pot adăuga și nucile împreună cu hreanul.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *