Vă amintiți de zilele onomastice din copilărie, de unde era nelipsită plăcinta cu carne? Iată care este rețeta unui preparat ce vă lasă gura apă.

Mod de preparare

Pentru a obține o minunată plăcintă cu carne, aveți nevoie de următoarele ingrediente: două foi aluat foietaj, un kg carne tocată de pui, două cepe, cinci ouă, o cană cu griș, patru linguri cu ulei, un gălbenusș, patru linguri cu lapte, două linguri cu făină pentru tapetat, sare, piper. Curățați și tocați ceapa cât mai mărunt, apoi puneți la călit în ulei. Când aceasta începe să se pătrundă, adăugați carnea tocată, sarea și piperul. Amestecați și lăsați să fiarbă la foc mic, până își schimbă culoarea. Ulterior, lăsați la răcit.

Bateți cinci ouă și amestecați cu carnea răcită. Așezați într-o tavă tapetată cu ulei și făină prima foaie, peste care presărați puțin griș, apoi puneți amestecul, apoi puneți a doua foaie. Separate faceți un amestec dintr-un gălbenuș de ou cu patru linguri de lapte și întindeți deasupra foii superioare. Introduceți la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *