Sigur că prăjelile în exces nu fac bine organismului, însă nimic nu se compară la gust cu un astfel de aliment. Cum procedăm ca alimentele să nu înghită ulei în exces, dar totodată să aibă acel gust inconfundabil? Folosim câteva trucuri.
Prăjiți la foc mediu ca să se pătrundă foarte bine
Chefii bucătari ne spun că un aliment va fi mult mai crocant dacă înainte de a fi prăjit acest aeste rece. Cu alte cuvinte, prăjiți carnea, ouăle sau legumele imediat ce le-ați scos din frigider. Cât privește uleiul, este indicat să folosiți ulei de palmier, germeni de porumb, cocos sau de avocado. Atenție însă! Uleiul nu se va refolosi niciodată, pentru că devine dăunător. De aceea, aruncați uleiul după ce prăjiți un aliment și puneți altul proaspăt. Întotdeauna, înainte ca alimentele să fie prăjite, e necesar ca uleiul să fie bine încins. Iar ca să nu sară peste tot când așezați alimentele, e bine să puneți puțină sare în vasul de gătit, când uleiul se încinge. Nu în ultimul rând, pentru a da savoare bucatelor, acesta trebuie prăjit la o temperatură medie, pentru a s pătrunde.
Felicia Iederă