Vă amintiți ce făcea bunica repede și cu un gust inconfundabil? Cu siguranță, nu ați uitat de pogăcele! Iată acum rețeta pe care o puteți face chiar voi, iar musafirii vor fi mai mult decât impresionați.

Mod de preparare

Pentru a obține delicioasele pogăcele, trebuie să aveți la îndemână următoarele ingrediente: drojdie uscată, zahăr, lapte, sare, 1 lingură cu untură, jumări, 1 kg făină, 2 gălbenușuri, boia. Pentru început dizolvați drojdia în apă cu puțin zahăr.

De regulă, la ½ kg de făină aveți nevoie de 25 g drojdie proaspătă. Ulterior, din ½ kg făină preparați un aluat și lăsați să crească. Jumările le puteți da prin mașina de tocat sau le puteți introduce în blender până se transformă într-o pastă. Când aluatul a crescut, întindeți bine o foaie, iar peste aceasta puneți un strat gros de pasta de jumări, puțină sare și boia. Împăturiți foaia unsă de câteva ori și lăsați să se odihnească un sfert de oră. Din nou aluatul cu pasta de jumări se întinde, se unge bine cu un ou care se bate în prealabil cu puțină boia.

Pogăcelele se taie sub formă rotunda și peste acestea se presară chimen. Așezați în tavă pe hârtia de copt și introduceți la cuptor. Un asemenea preparat îl veți repeat curând.

Felicia Iederă


Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *