Primăvara aduce cu sine și preparate culinare light… Vă face cu ochiul un sufleu de brânză cu albul? E gustos și… ține kilogramele departe. Iată ce trebuie să faceți.
Mod de preparare
Pentru a obține un sufleu de brânză cu albuș ca la carte, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingură cu unt, 1 lingură cu făină, 1 ½ ceașcă cu lapte, 150 g brânză rasă, 50 g cașcaval, 6 albușuri, sare, piper, unt pentru uns forma. Pentru început, trebuie să faceți un rântaș alb, dintr-o lingură de făină și o lingură cu unt. Acesta se va stinge cu lapte sau cu smântână cât mai subțire. Când preparatul va începe să fiarbă, se dă la o parte, apoi adăugați brânza rasă și cașcavalul tăiat în bucățele mici. Presărați pună sare, puțin piper sau nucșoară pisată. Amestecați foarte bine cu albușurile bătute spumă, iar ulterior turnați compoziția într-o formă bine unsă cu unt. Urmează să presărați brânză rasă, apoi să introduceți preparatul la cuptor. Lăsați până se rumenește deasupra.
Felicia Iederă