Bucătăria pare un loc simplu la prima vedere, însă nu e deloc așa. Oare câte dintre gospodinele noastre știu cum să păstreze cât mai bine alimentele, în așa fel încât încât să nu aibă probleme?

Știai că bananele se păstrează separat una câte una?

În ultima perioadă, tot mai multe preparate culinare conțin ghimbir. Dar ști să-l cureți? Nu folosi un cuțit obișnuit, ci curăță ghimbirul cu ajutorul unei linguri. Bananele sunt unele dintre fructele de care mulți suntem îndrăgostiți, dar trebuie să știm că pentru a le consuma așa cum scrie la carte, acestea trebuie păstrate separate una câte una.

Cartofii parcă încolțesc din ce în ce mai mult? Atunci pune-i lângă mere! Și la fel va trebui să faci și cu celelalte legume. Degeaba iei verdeața zilnic dacă aceasta nu rămâne proaspătă? Înseamnă că nu ști cum să o păstrezi. Pentru ca verdeața să fie la fel cum ai cumpărat-o și peste o săptămână, trebuie să o depozitezi în recipiente potrivite, pe care să le acoperi cu un șervețel, care are rolul de a absorbi excesul de umiditate.

Tocmai ai făcut un tort nemaipomenit însă ți-e frică să-l tai cu cuțitul pentru că ți-e frică că se rupe? Folosește o ață! Ia un fir de lungime potrivită și pune-l de-a lungul unei linii, apoi apasă.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *