Preferate de toți românii, ciupercile sunt o adevărată delicatesă, cu o singură condiție: dacă ști să le prepari așa cum trebuie. Iată câteva sfaturi despre cum să vă bucurați la maxim de delicioasele ciuperci.

Atenție! Ciupercile rezistă doar trei zile la frigider

Specialiștii avertizează să culegeți doar ciupercile care știți că sunt comestibile și să vă feriți întotdeauna de cele pe care nu le cunoașteți. Aveți mare grijă să nu vă intoxicați cu ciupercile pentru că poate deveni periculos! Pe de altă parte, trebuie să aveți mare grijă când depozitați ciupercile, iar pentru asta trebuie să știți că acestea rezistă doar trei zile în frigider. Cât privește curățarea ciupercilor, cea mai bună metodă de a scăpa de pământ este să le spălați, apoi să le lăsați să se usuce. Apropos de uscat, ciupercile uscate le puteți folosiți ca și condiment naturale. În acest caz, tăiați-le subțire și împrăștiați-le într-o tavă, apoi introduceți la cuptor. Lăsați la răcit și puneți într-un recipient ermetic.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *