Indiferent despre ce fel de brânză este vorba, aceasta, spun specialiștii, trebuie păstrată într-un mod corespunzător. Cum reușiți să faceți asta, aflați în rândurile de mai jos.
Condiția ideală pentru încetinirea procesului de maturare a brânzei este la puțin peste 0 grade Celsius
Specialiștii spun că un nivel scăzut de umiditate și o temperatură puțin peste 0°C sunt condițiile ideale pentru încetinirea procesului de maturare a brânzei. Astfel, brânzeturile tari sau brânza topită sunt potrivite și pentru îngheț. Dacă ați dat brânza pe răzătoare, o puteți îngheța și o puteți folosi foarte ușor când aveți nevoie.
Dacă observați că brânza a făcut mucegai, nu o aruncați. Nu trebuie decât să tăiați zona și să consumați fără grijă ce a rămas. Asta doar în cazul brânzei tari. Dacă brânza moale sau cea cremă a făcut mucegai, trebuie aruncată. În schimb, mucegaiul comestibil, ca în cazul brânzeturilor Camembert sau Roquefort este ceea ce conferă produsului aroma sa specifică.
Niciodată nu trebuie să puneți brânza în frigider fără ambalaj, pentru că se va usca. Ideal ar fi să folosiți o hârtie specială pentru brânzeturi dar dacă nu o aveți, puteți folosi și o folie obișnuită.
Felicia Iederă