Bucatele pufoase de pandispan facute sandvis, cu gem de zmeura la mijloc si trecute printr-o glazura de ciocolata, acoperite cu cocos, aceste prajiturele mici sunt perfecte pentru orice ocazie.

Ingrediente pentru prajitura Lamington:

500 g unt

250 g faina cu praf de copt

250 g zahar

5 oua

100 ml lapte

1/2 extract de vanilie

1/2 lingurita praf de copt

250 g ciocolata neagra de calitate

100 g zahar pudra

300 g fulgi de cocos

340 g gem de zmeura

Mod de preparare prajitura Lamington:

Preincinge cuptorul la 190 de grade. Tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt. Pentru pandispan, bate 250 g de unt si zaharul impreuna pana devine o crema pufoasa. Adauga ouale pe rand, urmate de lapte si extractul de vanilie. Cu o spatula, adauga faina incorporand-o usor, apoi praful de copt, scrie bucatarianoastra.online.

Imparte aluatul in 2 si pune-l in cele doua tavi pregatite. Coace-le pentru 12-15 minute sau pana sunt aurii. Lasa-le la racit si apoi pune zaharul pudra intr-un bol. Rupe bucati ciocolata si adauga si untul in acelasi castron. Topeste totul la bain marin, amestecand continuu.

Pune fulgii de cocos pe o suprafata plata. Taie prajiturile in patratele de cam 4 centimetri. Ia cate un patratel, unge-l cu gem, pune alt patratel peste, trecandu-l prin ciocolata si trece-l prin nuca de cocos. Repeta procedeul cu toate patratelele de pandispan si apoi serveste.


Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *