
Pentru a prepara această reţetă, ai nevoie doar de o cană de năut, ulei vegetal și câteva condimente la îndemână în orice bucătărie.
Pentru preparare se folosesc doar un blender vertical și o tigaie antiaderentă.
Rezultatul? Clătite de năut crocante, ce merg de minune servite că aperitiv sau la micul dejun!

Ingrediente pentru patru porţii:
• O cană năut înmuiat sau din conservă;
• O jumătate linguriță turmeric;

• O linguriță paprika;
• O linguriță ulei vegetal;
• O jumătate linguriță sare;

• O cană şi jumătate apă.
Mod de preparare
• Se scurge bine năutul de apa în care a fost înmuiat (sau cea din conservă);

• Se pune năutul într-un blender vertical și se adaugă o cană de apă, sarea, turmericul și paprika se mixează bine, până la obținerea unei paște omogene.
• Se adaugă restul de apă, mixând în continuare; până se obţine o compoziție subțire, asemănătoare celei de clătite clasice;
• Se pune pe foc o tigaie antiaderentă, se toarnă ulei, apoi se toarnă aluat din blenderul vertical, cât pentru o clătită;

• Se prăjesc clătitele de năut pe rând și pe ambele părți;
• Se servesc imediat, simple sau cu smântână vegetală, fasole roșie (din conservă) și legume proaspete.
Pentru un plus de savoare se poate adăuga pătrunjel proaspăt.

