Pentru a prepara această reţetă, ai nevoie doar de o cană de năut, ulei vegetal și câteva condimente la îndemână în orice bucătărie.

Pentru preparare se folosesc doar un blender vertical și o tigaie antiaderentă.

Rezultatul? Clătite de năut crocante, ce merg de minune servite că aperitiv sau la micul dejun!

Ingrediente pentru patru porţii:

• O cană năut înmuiat sau din conservă;

• O jumătate linguriță turmeric;

• O linguriță paprika;

• O linguriță ulei vegetal;

• O jumătate linguriță sare;

• O cană şi jumătate apă.

Mod de preparare

• Se scurge bine năutul de apa în care a fost înmuiat (sau cea din conservă);

• Se pune năutul într-un blender vertical și se adaugă o cană de apă, sarea, turmericul și paprika se mixează bine, până la obținerea unei paște omogene.

• Se adaugă restul de apă, mixând în continuare; până se obţine o compoziție subțire, asemănătoare celei de clătite clasice;

• Se pune pe foc o tigaie antiaderentă, se toarnă ulei, apoi se toarnă aluat din blenderul vertical, cât pentru o clătită;

• Se prăjesc clătitele de năut pe rând și pe ambele părți;

• Se servesc imediat, simple sau cu smântână vegetală, fasole roșie (din conservă) și legume proaspete.

Pentru un plus de savoare se poate adăuga pătrunjel proaspăt.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *