Crema catalana, cel mai popular dulce provenind din comunitatea autonoma Catalonia a Spaniei. Si pe drept cuvant! Considerata verisoara mai indepartata a clasicei creme de zahar ars, crema catalana este un desert usor si dietetic, foarte usor de facut.

Iata o reteta simpla:

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 35 min

Gata in: 35 min

INGREDIENTE

coaja rasa de la o portocala

1 lingurita pudra scortisoara

1 lingurita extract de vanilie

50 g zahar

4 galbenusuri

500 ml smantana

1 lingura vi n dulce

1. Pune la incalzit smantana cu vanilia, scortisoara si coaja de portocala. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga vi nul, scrie reteteunica.com

2. Toarna o treime din smantana incalzita peste galbenusuri, amestecand continuu cu un tel. Apoi se toarna si cealalata parte, amestecand incet pentru a omogeniza. Se strecoara compozitia, apoi se pune in forme.

3. Asaza formele pe tava de la cuptor, se toarna apa fierbinte printre ele pentru a se coace mai repede si se dau la cuptor.

4. Se coc 35 minute la 110°C, apoi se racesc cateva ore. La servire se presara zahar, apoi se flambeaza pentru a crea o crusta de caramel deasupra cremei.


Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *