Cercetatorii au descoperit recent, ca hidrogenul sulfurat aduce beneficii nebanuite asupra sanatatii.

Gazul este asociat cu bacteriile ce rezulta din descompunerea mancarii in intestine.

Mirosul emanat de flatulente este cu siguranta unul care tine lumea la distanta. Cu toate acestea, oamenii de stiinta sustin ca izul respectiv ar avea avantaje nebanuite, reusind sa tina la distanta boli precum cancerul, atacurile cerebrale, infarctul si dementa.

Hidrogenul sulfurat este unul dintre gazele urat mirositoare, produs de bacteriile care rezulta din descompunerea hranei in organism. In cantitati mari, este toxic, dar in cantitati mai mici ar ajuta la protejarea celulelor si ar intari sistemul imunitar, sustin expertii de la Universtatea Exeter, din Marea Britanie.

Să vedem acum care sunt cele 7 beneficii:

1. Ajută colonul

Cei cu probleme digestive, ar trebui să știe că evitarea flatulenței este potențial periculoasă pentru sănătatea colonului.

2. Elimină încărcarea toxinelor

Sentimentul de a fi balonat este cu adevărat incomod. Acest simptom este adesea experimentat la scurt timp dupa ce ai mancat. Poate duce și la dureri de stomac inconfortabile.

Deci, nu te sfii, mergi la toaletă și elimină gazele alea.

3. Mirosul flatulenței este sănătos

Bine, deci acest lucru este inconfortabil de explicat … este de fapt cam greu chiar. Dar, este un beneficiu natural și sănătos.

Iata de ce. Când eliminăm gazul, eliberăm o cantitate mică de substanță numită hidrogen sulfurat, care poate fi benefică în înlăturarea bolilor. Studiile sugerează că elementul poate, de asemenea, să prevină deteriorarea celulară și chiar să prevină atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.

4. Flatulența are atat o compozitie sanatoasa, cat si bacteriana

Potrivit Purna Kashyap, medic gastroenterolog, la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota, „Alimentația care cauzează gaze este singura cale de supraviețuire a microbilor din intestin. Dacă nu le-am hrăni cu carbohidrați, ar fi mai greu pentru ele să trăiască în intestinul nostru. ”

Alimentele la care se referă dr. Kashyap le includ pe cele bogate în fibre, cum ar fi fasolea și lămâia, broccoli, varza și strugurii. Aceste alimente îmbunătățesc funcțiile noastre digestive și, de asemenea, produc mai mult gaz.

5. Poate ajuta la o dieta echilibrata

Da, gazul pe care îl producem poate indica tipul de alimente de care stomacul nostru are nevoie.

De exemplu, atunci când nu consumăm suficientă fibră, rareori producem gaze. Atunci când exagerăm asupra cărnii, gazul poate avea un miros foarte neplăcut, indicând faptul că trebuie să scădem puțin cantitatea.

6. Poate servi ca o alarmă de sănătate

Acesta este unul dintre cele mai importante beneficii ale flatulenței. Interesant, caracteristicile sale pot contribui de fapt la prezicerea problemelor de sănătate în unele cazuri.

Caracteristicile nesănătoase ale flatulenței includ: mirosuri extreme, dureri și o frecvență mai mare. Aceste simptome pot ajuta de la diagnosticarea oricăror probleme de intoleranță alimentară, la cancerul de colon.

7. Eliberare instantanee

Bine, deci nu este prea inovator ce spun … dar este adevarat, nu-i asa ?!

Acumularea de gaz, balonarea și durerile de stomac pot fi atenuate sau reduse doar prin flatulență.

“Desi hidrogenul sulfurat este cunoscut ca fiind caustic, cu un miros urat asociat oualor stricate si flatulentei, gazul este produs in mod natural de propriul corp si ar ptuea juca rolul eroului in tratarea mai multor boli”, spune cercetatorul Mark Wood


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *