Raspundeti cu da sau nu: cand vreti sa pregatiti un desert, ceva dulce, nu-i asa ca doriti o reteta simpla? Pentru ca niciodata nu avem timp suficient si nici rabdare la discretie.

Cu toate acestea, oricat de simpla ar fi reteta la care ne oprim in prima faza, daca are cantitatile ingredientelor exprimate in grame si mililitri, nu castiga selectia. O abandonam.

Pentru ca nici sa masuram nu avem rabdare, sa spalam cana gradata si iaaaaaar sa masuram, ingredient dupa ingredient… Reteta de azi este dintre cele care „raspund’ exigentei mai sus exprimate, pentru cele mai multe dintre ingrediente unitatea de masura fiind banala lingura.

Avand de copt patru foi, n-as putea spune ca prajitura Albinuta se face chiar repede si simplu, cum ne dorim. Dar merita, jur ca merita incercata!

Ingrediente:

Pentru foi – 14 linguri de ulei, 14 linguri de zahar, 8 linguri de lapte, 4 linguri de miere, 4 oua, doua lingurite de praf de copt, 400 g de faina.

Pentru crema: un litru de lapte, 350 g de zahar, 4 plicuri de zahar vanilinat, 7 linguri de faina, 200 g de unt, un borcan cu gem de caise.

Mai intai prepari crema. Intr-un castron amesteci zaharul, zaharul vanilinat si faina, apoi torni laptele in fir, pana la completa incorporare. Pui castronul la bain-marie si amesteci continuu, pana obtii o crema groasa ca o budinca. Iei de pe foc, adaugi untul si amesteci pana se topeste complet. Lasi crema sa se raceasca, recomanda avantaje.ro.

Pana se raceste crema, prepari compozitia pentru foi. Amesteci ouale cu zaharul, laptele, mierea si ouale. Pui la foc mic si amesteci continuu, pana se leaga bine. Iei de pe foc si lasi la racit. Pui faina si praful de copt si omogenizezi.

Imparti compozitia in 4 parti si coci 4 foi pe fundul tapetat cu faina al unei tavi, la 174° C, timp de 5-6 minute fiecare.

Asamblarea prajiturii

Peste o foaie pui jumatate din cantitatea de crema, deasupra pui a doua foaie si o ungi cu gem de caise. Continui cu cea de-a treia foaie, pui si restul de crema si inchei cu cea de-a patra foaie, ultima. Pe care o pudrezi cu zahar daca vrei sa fie si aspectuoasa.


Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *