Sunteți îndrăgostiți de gustul ouălor, însă vi se pare o adevărată muncă momentul în care trebuie să le decojiți? Vă oferim acum cele mai bune metode, mai ales că de Paște, veți consuma cu mare drag ouăle roșii.

Puneți bicarbonat de sodiu în apa în care le fierbeți

Vreți să vă ușurați munca? Când vă pregătiți să fierbeți ouăle, pentru a le curăța cât mai ușor, fără a le distruge albușul, este indicat să puneți în apa în care le veți fierbe o linguriță cu bicarbonat de sodiu al cărui rol este să crească alcalinitatea din albuș și astfel să fie mai ușor de decojit.

PUBLICITATE

La fel de util este să puneți ouăle fierte într-un recipient din plastic, umplut pe jumătate cu apă rece. Ulterior, îl agitați câteva secunde şi ouăle se curăţă singure. Un alt truc este să rulați ouăle pe masa după ce au fost ținute în apă rece. Veți constata cum coaja se va crăpa și astfel va fi ușor înlăturată.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *