Cu siguranță că nu există sărbătoare a Floriilor fără ca pe masă să nu existe o delicioasă ciorbă de pește. Dar dacă o veți face pe cea a chefului Sorin Bontea, veți mai cere o porție.
Mod de preparare
Pentru a obține o ciorbă de pește cum nu ați mai mâncat niciodată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
ceapă,
morcov,
ţelină,
cartof (sau orez),
pește,
borș,
sare,
leuștean.
Pentru început curățați și spălați foarte bine ceapa și morcovul, apoi le tăiați și le puneți la călit în puțin ulei. Lăsați câteva minute, apoi adăugați țelina tăiată și ea în cubulețe și mai lăsați în jur de cinci minute. Ulterior, adăugați apă și lăsați până se fierb legumele.
Când acestea sunt aproape fierte, nu uitați să puneți și cartofii tăiați cubulețe. Verificați cartofii, apoi adăugați peștele și borșul, de preferat făcut în casă, pentru a-i da un gust cu totul special. Lăsați la fiert până când peștele este făcut, iar la final adăugați leușteanul.
Felicia Iederă