Semințele prăjite sunt o opțiune sănătoasă și gustoasă pentru gustări sau pentru obiceiurilor proaste, cum ar fi fumatul.

Semințele de floarea-soarelui, care sunt adesea vândute în magazine, nu prea au gust, sunt trase sau sunt murdare. Așa că, dacă îți dorești să le prăjești tu, acasă, îți oferim câteva rețete pentru prăjirea semințelor.

Cum să prăjim semințele în tigaie

Pentru a prăji semințele de floarea-soarelui și pentru a le face gustoase, trebuie să le pregătești corect:

• Semințele trebuie spălate bine, sub un jet de apă rece. Este important să folosești o strecurătoare.

• După spălare, semințele de floarea-soarelui trebuie răspândite pe un prosop din bumbac, astfel încât să se usuce.

• Pentru prăjire, utilizați o tavă cu pereți groși. Trebuie să fie încălzită, după care acoperită cu semințe. Pune peste un capac, deoarece semințele vor începe să sară.

• Umiditatea este evaporată la căldură mare, sub capac, timp de aproximativ două minute.

Când se evaporă umezeala, trebuie să ridici capacul. Acum amestecă, cu o lingură din lemn, semințele.

Cum să prăjești semințele cu sare

Semințele sărate sunt chiar mai gustoase decât cele obișnuite. Pe kilogramul de semințe se adaugă 3 linguri de sare și 0,5 ml de ulei vegetal.

Prăjește-le la foc mare.

Cum să prăjești semințele de dovleac

Înainte de prăjire, semințele de dovleac trebuie să fie bine uscate. După aceea se spală și se pun în tigaia preîncălzită, astfel încât semințele să acopere fundul tigăii, într-un strat subțire.

Prăjirea semințelor de dovleac se realizează la o temperatură medie, amestecând constant.

Când devin maronii, le poți lua de pe foc.

Pune-le într-o farfurie și acoperă-le cu un prosop.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *