Prajitura cu blat de cacao si crema de ciocolata alba si mascarpone.

– Nici nu va putem descrie gustul – Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

6 oua

6 linguri zahar

4 linguri faina

3 linguri cacao

o lingurita praf de copt

sare

Ingrediente pentru crema:

2 cutii de mascarpone

200 g ciocolata alba

250 ml frisca lichida

1 plic gelatina

4 linguri apa

Ingrediente pentru glazura:

100 g ciocolata cu lapte

50 g ciocolata neagra

150 g frisca lichida

50 g unt

Ingrediente pentru sirop:

3 linguri zahar

150 ml apa

2 lingurite esenta de rom
Mod de preparare:

1. Pentru inceput, separam galbenusurile de albusuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albusurile spuma, treptat adaugam zaharul si mixam pana la omogenizare. Treptat, adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam bine, pe urma adaugam faina cernuta, pudra de cacao si praful de copt. Amestecam bine, pe urma turnam compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute, scrie kiloretete.ro.

2. Dupa ce s-a copt, taiem blatul in 3 foi egale.

3. Pentru crema, punem gelatina la hidratat. Intr-un bol separat, amestecam ciocolata cu 50 ml de frisca lichida. O punem la topit, pe baie de aburi. Adaugam gelatina si luam vasul de pe foc.

4. Cu ajutorul unui mixer, batem frisca. Adaugam crema pregatita anterior si crema de mascarpone. Amestecam foarte bine pana la omogenizare.

5. Pentru sirop, punem zaharul la topit, la foc mic. Adaugam esenta de rom si luam vasul de pe foc.

6. Pentru glazura, punem ciocolata la topit pe baie de aburi. Adaugam frisca, untul si amestecam pana la omogenizare.

7. Pentru a forma prajitura, insiropam o foaie de blat si o tapetam cu jumatate din cantitatea de crema. Pe deasupra, asezam a 2-a foaie de blat si procedam la fel. La final, taiem prajitura cubulete, o glazuram si o punem la frigider pentru cateva ore. Pentru a forma avelinele, folosim un posh.

Sa o savurati cu drag! Pofta buna!


Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *