O simplă răceală, nu sună așa de rău, nu-i așa? Dar o astfel de boală inofensivă, îți poate face viața un calvar.
În nici un scenariu, acest sentiment este mai adevărat decât atunci când o persoană nu ia în considerare sfaturile de sănătate, de bază.
Răceala nu este atât de gravă precum gripa, dar poate totuși să îți limiteze capacitatea de a funcționa.
Răcelile sunt deosebit de brutale, ca adult, nu-i așa?
Gândește-te la copilărie.
Cu un castron de supă de pui fierbinte îți trecea, dar, adult fiind, lucrurile nu prea mai stau la fel.
Starea ne este subestimată masiv, atunci când suntem răciți, iar această lipsă de înțelegere este destul de deranjantă!
Să luăm un exemplu, ești răcit și îți suni șeful:
„Hei, șefu, nu vin astăzi. Am o răceală urâtă.
Șeful: „O răceală? Vorbești serios?”
Tu: „Uh * tușești * ” strănuți ” * hack * …”
Șeful: „Ei bine … bine … vii mâine?”
Tu: „Uh, * strănuți * * hack * cele mai multe răceli dureze câteva zile * tragi de nas * . Fac tot ce pot să îmi revin.”
Șeful: „Bine … vedem.”
Mulțumesc pentru că NU înțelegeți! * sufli nasul în receptor * … ”
Șeful: „Ce?”
*Închizi telefonul*
Ceea ce tocmai ai citit a fost o conversație similară cu cea pe care o porți și tu, nu?
RACEALA OBISNUITA
Termenul medical utilizat frecvent pentru răceală este răceală clasică și este comună, într-adevăr.
Să stabilim răceala, discutând mai întâi diferențele dintre răceală și gripă și importanța dietei în timpul bolii.
Iată o comparație rapidă care evidențiază diferențele dintre cele mai frecvent raportate simptome ale răcelii și gripei:
Semne si simptome Răceală Gripă
Debutul simptomelor treptat brusc
Durata simptomelor Simptome primare: 7 zile
Simptome reziduale: Rare Simptome primare: 2-3 zile
Simptomele reziduale (tuse uscată, oboseală, slăbiciune): 3-7 zile
Febră Rar Comun
Dureri – corp și cap Rar Comun
Frisoane Din cand in cand Comun
Respiratie îngreunată Rar Comun
Oboseală și slăbiciune Din cand in cand Comun
Congestie în piept, tuse Moderat până la sever Ușoară până la moderată
Strănut Comun Rar
Nas înfundat Comun Din cand in cand
Durere în gât Comun Din cand in cand
După cum poți interpreta din diagrama de mai sus, există diferențe clare simptomatice între cele două boli, inclusiv atât în debut, cât și în durata.
ACUM, SĂ VEDEM CARE SUNT CELE 6 ALIMENTE, PE CARE SĂ NU LE CONSUMI, DACĂ EȘTI RĂCIT
ALCOOL
Bine, deci primul aliment nu este chiar un aliment. Dar este, totuși, esențial să eviți să te îmbeți în timp ce ești răcit, deoarece alcoolul suprimă sistemul imunitar și acest lucru se întâmplă într-un moment în care aparatul imunitar se află într-o stare activă. Când se întâmplă acest lucru, simptomele pot deveni mai severe, cu durată mai lungă sau ambele. În al doilea rând, alcoolul este un deshidratator. Păstrarea fluidelor în timpul perioadelor de îmbolnăvire este esențială pentru procesul de recuperare. Orice urmă de alcool din sistemul tău, împiedică capacitatea de a reține lichide.
Înlocuire: De preferință apă, ceai sau lapte.
CAFEINĂ
Băuturile cu cofeină cum ar fi cafea, cola, băuturi energizante și unele ceaiuri ar trebui evitate deoarece conțin cafeină. Ca și în cazul alcoolului, cofeina este deshidratantă.
Înlocuire: Apa este, desigur, cea mai bună alternativă lichidă.
PRODUSE DE PATISERIE
Când ești bolnav, probabil că nu ești tentat să mănânci o gogoșă dulce și plină de grăsimi și asta este un lucru bun.
Produsele de brutărie cum ar fi gogoși, croissante și alte tipuri de produse de patiserie conțin carbohidrați rafinați, inclusiv cantități mari de zahăr, care declanșează inflamația și slăbesc celulele albe din sânge.
Înlocuire: Ia un mic dejun ușor, câteva fructe, de preferință citrice (de exemplu portocale, grapefruit.) Fructele conțin concentrații ridicate de vitamina C, care te ajută să susții sistemul imunitar, la viteze mari!
CARBOHIDRAȚI RAFINAȚI
Alimente precum biscuiții, pâinea și pastele conțin carbohidrați rafinați, care sunt transformați rapid în zahăr. Orice aliment cu zahăr, din sânge, este de evitat, cel puțin cât ești bolnav.
Înlocuire: o bucată de pâine prăjită sau o brioșă.
CONSERVE DE SUPE
În cea mai mare parte, conservele sunt ambalate cu sodiu, aditivi și conservanți. Conservele de supă sunt unul dintre cei mai flagranți infractori, deoarece multe mărci publicizează supele lor conservate, ca o alegere sănătoasă, atunci când acestea sunt altceva.
Cu toate acestea, în timp ce majoritatea supei conservate sunt nesănătoase, poți găsi câteva alternative decente.
Înlocuire: Prepară supă în casă.
ALTE ALIMENTE GRASE
În niciun moment alimentele grase nu sunt o alegere sănătoasă, dar mai ales atunci când ești răcit.
Înlocuire: alimentele cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, asociate cu o mulțime de legume, fructe și câteva cereale integrale ar trebui să alcătuiască conținutul alimentației tale până îți trece răceala.