Niciodată de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească gustosul stufat de miel. Iată o rețetă care va satisface și cele mai pretențioase gusturi.
Mod de preparare
Pentru a obține un minunat stufat de miel, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
1,5 kg carne de miel cu os (spinare, coaste, bucăți de carne, gât),
4 legături de usturoi verde,
4 legături de ceapă verde,
3 linguri cu ulei de măsline,
sare,
piper negru macinat,
100 ml vi n alb demisec (opțional),
300 ml suc de roșii,
bulion sau roșii la conservă (cuburi),
verdeață tocată (pătrunjel, mărar).
Eliminați grăsimea în exces din carne și tăiați în bucăți potrivite, puneți sare și piper și stropiți cu ulei de măsline, apoi lăsați la rece pentru câteva ore. Tăiați ceapa și usturoiul rondele.
Încingeți o tigaie și prăjiți bucățile de carne, apoi puneți într-o tavă. În aceeași tigaie, prăjiți și ceapa și usturoiul și stingeți cu 100 ml vi n alb. Turnați apoi și sosul de roșii și aduceți la punctul de fierbere. Adăugați restul frunzelor tocate de usturoi și opriți focul.
Turnați sosul de roșii cu usturoi peste bucățile prăjite și puneți la cuptor pentru o jumătate de oră.
Felicia Iederă