Anul acesta, pentru masa de Paște, meriți un drob cum nu ai mâncat niciodată. O rețetă unică, din care vei obține un produs cu totul senzațional!
Mod de preparare
Pentru aluat: 15 linguri cu apă minerală, 15 linguri cu ulei, 1 ou
făină cât cuprinde, 1 vârf de sare, 1 ou pentru uns
Pentru umplutură: măruntaie de miel (ficat, inimă, plămâni, rinichi), 100 g capere, 4 ouă fierte tari, 500 g carne pui, 2 legături ceapă verde, 2 legături de mărar, 2 legături pătrunjel, 1 legătură usturoi verde, câteva frunze de busuioc proaspăt, 1 felie pâine, sare, piper. Spălați bine măruntaiele de miel, apoi fierbeți plămânii tăiați.
Țineți rinichii în apă cu oţet, cât fierb celelalte măruntaie, apoi puneți la fiert alături de inimă și ficat.
Dați în clocot, 10 minute şi aruncați apa. Puneți la fiert carnea de pui cu sare. Toată cantitatea de carne se taie bucăţele, iar jumătate din ea se dă prin maşina de tocat. Se amestecă ambele cantităţi, împreună cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, busuiocul şi cimbrul, tocate mărunt, apoi se pun caperele.
Puneți sare și piper, apoi adăugați ouăle crude, pe care le bateți înainte și felia de pâine, înmuiată în apă rece şi stoarsă ulterior. Amestecați totul foarte bine. Lăsați ca aluatul să se odihnească puțin, întindeți cu sucitorul și tăiați în două. O parte va fi așezată într-un vas termorezistent uns cu ulei.
Înțepați cu furculiţa din loc în loc. Aşezați ouăle fierte şi curăţate de coajă, întregi. Puneți întreaga cantitate de carne, iar deasupra aşezați a doua bucată de aluat, care de asemenea, va fi înțepată din loc în loc. Preaparatul se lasă la copt timp de 45 de minute.
Felicia Iederă