Dacă v-ați plictisit de mâncărurile tradiționale și simțiți nevoia de un produs deosebit, puteți opta pentru un delicios humus. Se prepară foarte repede și satisface toate gusturile.
Mod de preparare
Pentru a obține pasta de humus, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
500 g năut,
sucul a 2 lămâi,
100 ml ulei,
4 căţei de usturoi,
3 linguri cu pastă de susan (tahini),
pătrunjel.
Aveți grijă să puneți năutul în apă rece cu o seară înainte.
A doua zi trebuie să-l scurgeți de apă și să îl puneți la fiert.
Când observați că boabele s-au înmuiat, scurgeți și mixați din nou.
Ulterior adăugați sucul de lamâie si uleiul în timp ce se continuă mixarea, apoi usturoiul pisat.
Pentru a arăta bine, puneți pasta pe o farfurie și faceți câteva sanţuri la suprafaţă, une puneți puțin ulei.
Felicia Iederă