Suntem în Postul Paștelui, însă parcă toți am vrea să savurăm o bucățică de tort. Să încercăm să facem un delicious tort de mere de post, rafinat și cu un gust incredibil!

Mod de preparare

Pentru a pregăti acest tort, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 750 g mere decojite, 250 g făină, 150 g margarină (vegetală), 90 g zahăr, 6 linguri cu gem de mere, coaja rasă de la 1 lămâie, 1 linguriță cu scorțișoară măcinată, 1 lingură cu amidon alimentar, sare.

PUBLICITATE

Mixați margarina cu zahărul până se topește, apoi adăugați drojdia frecată cu o linguriță dcu zahăr, sarea, coaja rasă de la 1 lămâie și 3 linguri cu apă. Ușor, ușor, puneți și făina, până observați că aluatul nu mai este lipicios și frământați, apoi lăsați la dospit.

Decojiți merele, tăiați cubulețe, turnați peste ele zeamă de lămâie, zahăr, scorțișoară, amidon, gemul de mere și amestecați totul. Ungeți o tavă cu margarine și tapetați cu hârtie de copt. Întindeți jumătate din aluat în tavă și tăiați marginile, apoi turnați umplutura și puneți și a doua jumătate de aluat. Faceți un orificiu la mijlocul tortului ca să iasă aburii. Introduceți la cuptor.

Felicia Iederă

PUBLICITATE

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *