În zilele de post în care sunt dezlegări, vă puteți delecta cu un pește, pregătit ca la Muntele Athos. Suntem convinși că toți prietenii dumneavoastră vor mai dori o porție.

Mod de preparare

Pentru a pregăti un astfel de preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 kg epinefel proaspăt (tăiat file), 4 cepe tăiate mărunt, 6 căței de usturoi, 5 lămâi, 450 g ulei de măsline, 50 boabe de piper negru, sare grunjoasă, o legătură de pătrunjel.

Tăiați fin peștele, dar nu îndepărtați pielea. Spălați bine fileurile și puneți într-o strecurătoare. Lăsați așa câteva ore. Curățați patru cepe și tăiați în bucăți mare, apoi puneți la fiert. După ce s-a fiert, lăsați la răcit, apoi mixați și obțineți sucul de ceapă.

Puneți fileurile într-o tigaie și puneți pe plită încinsă sau pe foc. Puneți peștele în tigaie, așezați deasupra sucul de ceapă, apoi apă rece până când peștele este complet acoperit. Lăsați să fiarbă, apoi adăugați ceapa tăiată, usturoiul întreg și uleiul de măsline.

Puneți apoi boabe de piper și lăsați să fiarbă iar când sosul scade micșorați temperatura. Când mai are puțin să fie gata, adăugați sucul de lămâie, apoi piperul și pătrunjelul.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *