Daca iti plac retetele turcesti, este musai sa incerci chiftelele cu bulgur si linte rosie. Aceasta reteta este usor de facut si este foarte satioasa fara sa contina carne.

Ingrediente:

trei sferturi de cana de linte rosie

o jumatate de cana de bulgur

2 linguri de pasta de rosii

o lingura pasta de ardei

o legatura de patrunjel

2 linguri ulei masline

o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute

1-2 linguri suc de lamaie

o ceapa uscata sau cateva cepe verzi

2 lingurite de boia dulce

sare si piper dupa gust

un varf de lingurita de zahar

o jumatate de lingurita de pudra de chimen sau pudra de chimion (optional)

Mod de preparare:

Pune lintea la fiert si las-o sa se fiarba cat sa se inmoaie.

Scurge o parte din apa de la linte, cat sa ramana apa doar ca sa acopere lintea deja fiarta.

Adauga bulgurul, opreste focul, pune capacul si lasa-l 10-15 minute sa se faca, bulgurul va absorbi apa si se va umfla.

Intr-o tigaie gateste un sos din uleiul de masline, ceapa, zaharul, pasta de ardei, fulgii de ardei iute, cele 2 lingurite de boia dulce, pudra de chimen, sarea, piperul si pasta de rosii. Opreste focul, amesteca acest sos cu lintea si bulgurul, iar dupa ce incepe sa se raceasca, adauga sucul de lamaie, patrunjelul tocat fin si, daca ai, o ceapa verde tocata si ea fin.

Amesteca bine bine toate ingredientele cat sa se faca o pasta, dupa care modeleaza chiftelele.

Chiftelele se servesc reci.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *