Rugăciune, liniște și peste toate acestea preparate de post delicioase făcute ca la mănăstire. Așa ar trebui să arate perioada de 40 de zile din Postul Paștelui al fiecărui creștin. Iată ce ciorbițe de post cu un gust minunat puteți face acasă.
Borş de urzici
Pentru a obține borșul de urzici, aveți nevoie de următoarele ingrediente: urzici proaspete, 1 litru borş, ceapă, păs¬¬târnac, rădăcină de pătrunjel, morcovi în cantităţile dorite, frunze de leuştean tocate, o jumătate de cană cu orez, 4 linguri cu untdelemn, sare, piper după gust.
Curățați urzicile, spălați în mai multe ape, opăriți, lăsați la răcit, apoi tocați mărunt. Puneți la fiert morcovul, ceapa, rădăcinile de păstârnac şi de pătrunjel, iar când sunt gata strecurați. Separat, într-o cratiţă, puneți uleiul la încins și adăugați ceapa tocată mărunt şi urzicile. Zeama strecurată de la zar¬zavat se pune din nou la fiert. Când a dat în clocot, se adaugă ceapa călită, urzicile şi orezul. După ce orezul a fiert, puneți borșul, sare, piper, leuștean.
Supă de fasole
Pentru a obține o minunată ciorbă de fasole, aveți nevoie de următoarele ingrediente: fasole boabe, 1-2 căţei de usturoi, ceapă, morcovi, ţelină, păstârnac după gust, tarhon sau cimbru, sare.
Alegeți și spălați fasolea și puneți la înmuiat în apă, lăsând peste noapte. Dimineața puneți la fiert și schimbați apa de trei ori. Ulterior, adăugați ceapa, morcovul, ţelina, păstârnacul şi usturoiul, iar la sfârșit suc de roşii, tarhon sau cimbru.
Felicia Iederă