Suntem în Postul Paștelui și parcă ți-e dor de mirosul grătarului? Crezi că dacă nu sfârâie carnea, nu vei fi fericit? Încearcă un grătar din legume și garantăm că nu vei uita niciodată gustul. Iată ce legume poți folosi.
Ceapa devine dulce, iar sparanghelul este o adevărată delicatesă
Vrei să consumi cartofi cu un gust unic? Atunci pune-i pe grătar, dar înainte freacă-i puțin cu ulei de măsline și pune sare și piper. În ceea ce privește sparanghelul, pe drept cuvânt a fost numit regele legumelor la grătar.
Încearcă să-l consumi cu mujdei de usturoi și vei avea o mâncare excepțională. Odată ce o vei pune pe grătar, ceapa va fi nu doar moale, ci și dulce, iar dovlecelul este delicios dacă îi vei marina într-un sos iute înainte de a-l pune pe grill.
Ardei gras la grătar? Întotdeauna pentru că este o nebunie! Nu uita de vinete, pe care le tai în rondele de circa 2 cm grosime și înainte de a le pune la grătar le cufunzi într-o marinată obținută din oțet balsamic, usturoi, busuioc și ulei de măsline. Fantastică la grătar este și fasolea verde, iar după ce s-a făcut o combini cu ulei de măsline, sare, puțin piper și bineînțeles, mujdei de usturoi.
Felicia Iederă