Lasagna pare complicat de preparat: multe straturi, multe ingrediente, pe foc, la cuptor.
Iată o retetă de lasagna simplă, ușor de făcut și foarte gustoasă, perfectă pentru perioada Postului…
Ingrediente:
Asamblare:
Un pachet foi lasagna, de post.
Parmezan vegetal sau sos vegetal– după gust.
Sos:
•Două cutii de roșii cuburi în conservă;
•O ceapă tăiată fideluță;
•Doi cătei de usturoi tăiati fin;
•O lingurită oregano uscat;
•Sare, piper, după gust.
Umplutură:
•O cutie tofu în saramură (simplu);
•Două linguri de fulgi de drojdie inactivă (opțional);
•300 grame spanac congelat (sau proaspăt);
•O lingură zeamă de lămaie;
•Un cățel usturoi zdrobit;
Mod de preparare:
Sos:
Într-o tigaie se căleste ceapa, tăiată fideluță, cu o lingură ulei de măsline și două linguri de apă.
După ce s-a călit ceapa, se adaugă usturoiul și se lasă un minut la călit.
Se adaugă roșiile, sare, piper și oregano și se lasă la fiert timp de câteva minute, cu capac. Dacă sosul e prea gros, se mai adaugă putină apă.
Umplutură
Tofu, spanacul decongelat în prealabil (sau proaspăt), cătelul de usturoi, se pun într-un blender și se amestecă până se obține o frumoasă pastă verde.
Se asamblează lasagna: într-un vas termorezistent, se pune un strat de sos de roșii, un strat de foi, un strat de tofu cu spanac.
Se continuă cu straturile pană se termină compozițiile (veți avea aproximativ două, trei straturi din fiecare).
La final, pe ultimul strat, se pun o foaie de lasagna, sos de roșii și parmezan vegetal sau sos vegetal (după gust).
Se bagă la cuptor, la 180 grade, timp de 30-35 de minute.
Vă doresc poftă bună!
Un articol de Mihaela Iliescu