Ingrediente pentru ciorbă:

• O ceapă;

• Un ardei roșu;

• 250 grame varză tocată;

• Trei linguri ulei;

• O cutie roşii decojite;

• Ţelină, morcov, păstârnac, după gust;

• Apă, sare, piper, foi de dafin.

Ingrediente pentru perișoare:

• 500 grame ciuperci

• Câteva linguri făină;

• Busuioc;

• Trei linguri ulei;

• Pătrunjel, mărar

Mod de preparare:

1. Tăiem mărunt ceapa și ardeiul. Le călim puţin cu ulei, timp de cinci minute.

2. Adăugăm varza tocată, legumele, apa, sarea și piperul. Amestecăm bine, iar la final adăugăm frunzele de dafin.

3. Pentru perișoare, fierbem cipercile în apă sarată, timp de zece minute.

4. Cu ajutorul unui blender, mărunțim ciupercile. Adăugăm făina, busuiocul, sarea, piperul şi amestecăm foarte bine.

5. Formăm perișoarele și le adăugăm în ciorbă.

Gătim, la foc mic, până se ridică la suprafață.

La final, adăugăm roșiile tăiate cubulețe și verdeața.

Un articol de Mihaela Iliescu


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *