Mi s-a intamplat sa aud un schimb de cuvinte intre o mama si fiica ei in ultimele momente ale despartirii pe aeroport. Tocmai se anunta plecarea. Langa poarta de securitate, s-au imbratisat si mama i-a spus “Te iubesc si iti doresc destul ! ” Fata, zambind, i-a raspuns: “ Viata noastra impreuna a fost mai mult decat destul. Dragostea ta a fost tot ce mi-am dorit vreodata. Iti doresc deasemenea destul, mama ! ”

S-au sarutat si fiica a plecat. Mama a facut cativa pasi inspre fereastra langa care ma asezasem. Cum statea acolo in picioare, puteam sa vad ca o inecau lacrimile. As fi vrut s-o imbarbatez cumva, dar nu puteam sa intru in intimitatea unui om strain. Ea a deschis conversatia intrebandu-ma: “ Vi s-a intamplat vreodata, sa va luati ramas-bun de la cineva, stiind ca il vedeti pentru ultima data ? ”

“ Da, mi s-a intamplat.” i-am raspuns. “ Scuzati-ma ca va intreb, dar de ce credeti ca acesta a fost un ramas-bun pentru totdeauna ? ”

PUBLICITATE

“ Sunt batrana, iar ea locuieste foarte departe. Ma asteapta momente grele inainte si realitatea este ca urmatoarea ei intoarcere aici va fi ca sa ma duca la groapa.” spuse ea. “ Pe cand va luati ramas bun, v-am auzit spunand, “ Iti doresc destul ”. Pot sa va intreb ce inseamna asta? ” Ea incepu sa zambeasca. “ Asta este o urare care ni s-a pastrat de la generatiile anterioare. Parintii mei obisnuiau sa le-o spuna la toti…” A facut o mica pauza si s-a uitat in sus, ca si cum ar fi incercat sa si-o aminteasca in detaliu, apoi a zambit si mai mult. ” Cand spunem “ Iti doresc destul ! ” vrem ca cealalta persoana sa aiba viata plina cu destule lucruri care s-o sustina. ”

Apoi, intorcandu-se spre mine imi recita din memorie urmatoarele:

Iti doresc destul soare, care sa-ti lumineze comportamentul, indiferent de cat de mohorata ar fi ziua.

PUBLICITATE

Iti doresc destula ploaie, pentru a aprecia soarele cu atat mai mult.

Iti doresc destula fericire, ca sa-ti tina spiritul viu cat vei trai.

Iti doresc destula durere, ca pana si cea mai mica bucurie a vietii sa ti se para mai mare.

PUBLICITATE

Iti doresc destul castig pentru a-ti satisface dorintele.

Iti doresc sa pierzi destul, pentru a aprecia ceea ce ai.

Iti doresc destule salutari pana a ajunge la finalul ramas-bun.

PUBLICITATE

Aici ochii ei se umezira din nou si se indeparta.

Se spune ca ai nevoie de un minut pentru a remarca o persoana speciala, o ora ca s-o apreciezi, o zi ca s-o iubesti si o viata intreaga ca s-o uiti.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *