Pentru că în Postul Paștelui toți credincioșii trebuie să îmbine rugăciunea cu preparatele culinare specifice acestei perioade, vă recomandăm o mâncare delicioasă, care se prepară extrem de ușor: tocană mănăstirească. Este preparată de măicuțele de la Prislop…
Mod de preparare
Pentru a obține acest gustos preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 5 dovlecei de mărime medie, două cepe mari, 5 morcovi, 5 ardei grași, 6 roșii mari și suculente, 150 g ciuperci, 3 cartofi mari, o legătură de pătrunjel, o legătură de mărar, sare și piper după gust.
Curățați ceapa, tăiați mărunt și puneți la călit în câteva linguri de ulei și puțină apă. Se spăla roșiile, se decojesc, se tăie mărunt și se adaugă peste ceapă.
Aveți grijă ca focul să fie lăsat la minim. Spălați cartofii și morcovul și tăiați în cubulețe, apoi adăugați în vasul de pe foc și lăsați să fiarbă pentru zece minute.
Curățați ciupercile și tăiați felii, iar dovleceii și ardeii cubulețe. Adăugați și aceste legume în oală și lăsați la fiert. La final se adaugă pătrunjelul și mărarul tocat.
Felicia Iederă