Ce poate fi mai bun acum, după mesele îmbelşugate de sărbători, decât o salată de sezon, cu avocado.

Se spune că avocado este darul lui Dumnezeu pentru femei, cu nenumărate beneficii pentru sănătate, iar foma sa este asemănată cu uterul

Aşa cum un bebe are nevoie de nouă luni pentru a creşte în pântecul mamei, fructul său are nevoie de aceaaşi perioadă pentru a se forma şi a se coace.

Puteți pregăti această salată din orice citrice, în funcţie de preferinţe şi de ce aveţi în casă.

Se poate servi pe post de garnitură sau ca o cină uşoară, cu adaos de tofu sau migdale.

Este o reţetă simplă, ce poate fi pregătită și de începători

Cantitatea obținută: două-patru porţii, aproximativ 200-300 kcal/porție.

Ingrediente:

Un avocado de mărime medie sau două mai mici;

Două linguri de busuioc proaspăt;

Două linguri de ulei de măsline;

O lingură suc de lămâie;

Citrice;

Rucola, valeriană, baby spanac, după preferinţe;

Migdale, tofu, după gust şi preferinţe.

Cum se prepară?

Cu ajutorul blenderului, amestecați avocado, busuiocul, uleiul de măsline, sucul de lămâie și cinci linguri de apă, până la omogenizare.

Adăugați sare și piper după gust.

Curățați citricele și împărțiți-le felii.

Împărțiți-le, împreună cu salatele verzi, în două farfurii, presărați migdale sau tofu și puteți să serviți împreună cu sosul obținut.

Dacă serviţi această salată ca garnitură, o puteţi împărţi în patru farfurii.

Un articol de Mihaela Iliescu


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *