Pentru aceia dintre voi care nu au încercat niciodată yoga, dar doriți, acest articol vă va fi de mare ajutor.

Folosită de yoghini, Viparita Karana asana, face minuni pentru organismul tensionat, care are nevoie de o mică relaxare.

Nu trebuie să participați la o clasă sau la un atelier pentru a obține magia picioarelor relaxate, pentru că tot ce aveți nevoie este un zid.

PUBLICITATE

Există chiar și unii oameni care fac asta la locul de muncă.

Iată care sunt și alte beneficii ale rezemării picioarelor de perete.

Atenuarea durerii de spate

Petrecem mult timp stând în picioare, iar acest lucru nu ne ajută deloc să ne relaxăm spatele. Dacă îți vei rezema picioarele de perete, în poziție verticală, vei putea să obții relaxarea dorită și eliberarea de durerea lombară.

PUBLICITATE

Îmbunătățește digestia și circulația

Această poziție stimulează digestia și combate constipația, astfel încât apetitul alimentar poate crește și datorită unei mai bune (și mai rapide) eliminări a alimentelor digerate.

Susține circulația sangvină

Fluxul de sânge crește până la partea superioară a corpului, oferind o cantitate mai mare de oxigen. Sistemul limfatic are, de asemenea, un culoar mai bun, iar acest lucru ajută la reducerea edemelor la nivelul extremităților inferioare și poate ajuta în cazul problemelor cu tensiunea arterială.

Reduce anxietatea și stresul

Relaxarea pe spate, cu picioarele ridicate, te ajută să îți liniștești mintea și să te eliberezi de stres. În combinație cu respirația profundă, Viparita Karana ajută la relaxarea sistemul nervos, susținând somnul de calitate.

PUBLICITATE

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *