Se spune că nici un alt fel de mâncare nu se compară cu o ciorbă de fasole făcută ca la carte.

Iată o rețetă senzațională, pe care o pregătesc cu multă dragoste măicuțele de la mănăstirea Prislop.

Mod de preparare

Pentru a obține această ciorbiță de fasole cu gust desăvârșit, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 600 g fasole boabe uscată, 3 cepe, 2 morcovi, 2-3 ardei, 6-7 roșii mici, eventual cherry, 1/1,5 linguri cu pastă de tomate, o jumătate de țelină mică, 70 ml ulei, pătrunjel proaspăt, sare și piper.

Puneți fasolea la înmuiat cu o seară înainte, iar a doua zi se pune la fiert în apă rece. După ce a fiert aproximativ zece minute, se înlocuiește cu altă apă curată și se repetă de două ori, apoi fasolea să lasă să fiarbă. Spălați bine legumele și tăiați-le cubulețe. Adăugați într-o altă oală ulei, lăsați să se încingă și adăugați legumele, pe care le lăsați să călească. Puneți apoi roșiile și supa de fasole și mai lăsați un sfert de oră să fiarbă. Adăugați sare și piper, iar la final pătrunjel tocat mărunt.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *