Se pare că tot mai mulți elevi români, tind să studieze la universităţi de elită, din alte țări.

De exemplu, la renumita universitate Oxford, urmează să ajungă şi trei elevi ai Colegiului Naţional Mihai Viteazul, din Ploieşti.

Pe numele lor Valentin, Matei şi Adrian, sunt pasionaţi de biochimie şi de informatică, au participat de-a lungul anilor la olimpiade, dar şi concursuri naţionale.

PUBLICITATE

Acum, cu toții au decis să îşi încerce norocul şi să aplice pentru Universitatea Oxford, deşi locurile sunt mereu limitate.

Pe lângă recomandările de la profesori, rezultatele de la concursuri şi un eseu despre dorinţa de a deveni student al universităţii din Marea Britanie, acești elevi au susţinut şi trei interviuri, cu întrebări distractive, din matematică şi logică.

Matei Barbu, unul dintre elevii admiși la Oxford a spus: ,,Eu în liceu nu am făcut pregătire la matematică, informatică sau fizica, domenii la care excelez, deci sunt sigur că se poate, cel puţin la liceul nostru profesorii ne ajută foarte mult. Avem şi acces la cursurile de excelenţă în weekend care sunt gratuite şi sunt foarte bune.”

PUBLICITATE

Valentin Datcu, alt elev admis la Oxford menționează că: ,,Acum 4 ani nu mă gândeam că o să fiu admis la Oxford. Mi-ar plăcea să rămân acolo şi să lucrez în cercetare. Eu cred că atâta timp cât eşti pasionat de ceea ce aplici şi vrei să îţi dedici timpul pentru acea materie ai toate şansele”.

Iulia a ales, totuși, Cambridge-ul: ,,Îmi doresc să intru în învăţământul universitar. E un mit că tot timpul pregătirea are o echivalentă financiară. Există biblioteca care este liberă şi unde fără bani putem învăţa.”
Gabriel Ţaga, Director CN Mihai Viteazul Ploieşti a ținut să menționeze că: „Peste 20 la sută dintre elevii şcolii aleg să îşi facă studiile în străinătate, evident ca elevi aceştia care care au fost acceptaţi la Oxford şi la Cabridge sunt un vârf al excelenţei”.

Se pare că an singur de studiu, în Marea Britanie, îi costă pe părinţii acestor elevi aproximativ 5000 de lire, iar asta doar pentru cazare şi masă.

PUBLICITATE

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *