Luna ianuarie este luna de început a fiecărui an. De aceea, este bine să respecți cu sfințenie tradițiile și superstițiile acestei luni, asta pentru a-ți merge bine în restul anului.

Iată mai jos ce este bine și ce NU pentru a avea un an, așa cum îți dorești!

– la loc de cinste se află Circovii de iarnă, ce se serbează pe 15 ianuarie. În această zi este bine să Nu te cerți cu nimeni, întrucât tradiția spune că nu îți va merge bine tot anul.

PUBLICITATE

– de ziua Sfântului Petru, pe 16 ianuarie, e un moment foarte important, în special din punct de vedere religios. Se spune că cei care țin sărbătoarea sunt păziți de rele, de junghiuri și boli și că vor merge direct în Rai. Tot în această zi se spune că nu e bine să dai gunoiul afară din casă, ca să nu atace lupii animalele domestice și să nu se asuprească dușmanii asupra căminului.

– în zia de 17 ianuarie, este sărbătoarea Cuviosului Antonie cel Mare, făcător de minuni și vindecător de boli. Această zi se ține pentru protejarea de duhurile rele, farmece, boli, lovituri și arsuri.

– în ziua de 18 ianuarie se sărbătoresc Sfinții Atanasie și Chiril. Tradițiile acestei zile se respectă cu sfințenie. În această zi sfântă se fac colaci, turte cu unt, pâinici cu zahăr și se dau de pomană cu colivă, asta pentru a avea spor și bunăstare în restul anului.

PUBLICITATE

– pe 20 ianuarie, Sfântul Eftimie cel Mare este cel care îi ajută pe bărbați. Așadar, cine va ține această sărbătoare, va avea livezi roditoare, nu va suferi de friguri, de pagube și de primejdii.

– tot în ianuarie, pe 25, încep Filipii de iarnă, cu ziua Sfântului Grigorie Teologul, protectorul văduvelor ce se serbează cu fast pentru a avea spor la lucru, pentru a fi feriți de boli, de înec, de pagube. Tot în această zi nu se coase, nu se fac treburi casnice și nu se dă nimic din casă

– în ziua de 27 ianuarie se serbează Sfântul Ioan Hristonomul. Este ziua care aduce bunăstarea celor care fac rugăciuni.

PUBLICITATE

– penultima zi a lunii, 30 ianuarie aduce Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grogore Teologul și Ioan Gură de Aur. Se știe din popor faptul că fetele care țin această sărbătoare vor avea parte de fericire iar restul credincioșilor vor fi feriți de orbire și vor avea spor la muncă.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *