V-ați săturat să faceți mereu același piure de cartofi, care să aibă același gust? E momentul să încercați o rețetă nouă, care să vă satisfacă papilele gustative.

Iată care este rețeta celui mai gustos piure de cartofi pe care l-ați mâncat vreodată.

Mod de preparare

Pentru a obține un piure de cartofi care să vă meargă la suflet, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de cartofi, 100 g unt, 200 ml lapte călduț, 150 g parmezan ras, o jumătate de legătură de mărar tocat, sare și piper după gust.

Cartofii se curăță de coajă și se lasă în apa rece pentru aproximativ o jumătate de oră, pentru ca amidonul să fie definitiv eliminat. Ulterior, se pun la fiert cu puțină sare. Când aceștia sunt fierți, se scot din apă și se zdrobesc foarte bine.

Se adaugă apoi laptele, untul și parmezanul ras și se amestecă foarte bine, până când se obține o compoziție omogenă. Condimentați după gust și la final presărați mărarul. Pentru un gust de savoare, consumați piureul alături de salată verde.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *