Din bătrâni se știe că pentru a avea parte de toate cele bune în anul care va veni, de pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească peștele.

Iată o rețetă cu totul inedită de pește, care va fi vedeta serii: crap îmbătat.

Mod de preparare

Pentru a obține acest preparat desăvârșit, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 700 g crap eviscerate, 7 roşii, 1 ardei iute, 2 cepe, 1 morcov, 6 căței de usturoi, 3 linguri cu pastă de tomate, 1 pahar cu vin alb sec, 1 lingură cu făină, 1 lămâie, 150 ml ulei, sare. Spălați foarte bine peștele apoi tăiați în bucăți cât mai egale, stropiți cu lămâie și presărați sare.

Așezați bucățile într-o tavă, turnați 100 ml ulei și lăsați la cuptor, până observați că se pătrunde foarte bine. Separat, înăbușiți ceapa în restul de ulei, adăugați făina pe care ați dizolvat-o în apă. puneți rondelele de morcov și usturoi, roșiile tăiate cubulețe și ardeiul iute tocat fin.

Ulterior, turnați pasta de roșii dizolvată într-un litru de apă călduţă. Lăsați sosul să dea în câteva clocote, după care puneți-l peste bucăţile de pește și introduceți la cuptor. Când observați că mai are puțin, turnați puțin vin.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *