Din bătrâni se știe că pentru a avea parte de toate cele bune în anul care va veni, de pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească peștele.
Iată o rețetă cu totul inedită de pește, care va fi vedeta serii: crap îmbătat.
Mod de preparare
Pentru a obține acest preparat desăvârșit, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 700 g crap eviscerate, 7 roşii, 1 ardei iute, 2 cepe, 1 morcov, 6 căței de usturoi, 3 linguri cu pastă de tomate, 1 pahar cu vin alb sec, 1 lingură cu făină, 1 lămâie, 150 ml ulei, sare. Spălați foarte bine peștele apoi tăiați în bucăți cât mai egale, stropiți cu lămâie și presărați sare.
Așezați bucățile într-o tavă, turnați 100 ml ulei și lăsați la cuptor, până observați că se pătrunde foarte bine. Separat, înăbușiți ceapa în restul de ulei, adăugați făina pe care ați dizolvat-o în apă. puneți rondelele de morcov și usturoi, roșiile tăiate cubulețe și ardeiul iute tocat fin.
Ulterior, turnați pasta de roșii dizolvată într-un litru de apă călduţă. Lăsați sosul să dea în câteva clocote, după care puneți-l peste bucăţile de pește și introduceți la cuptor. Când observați că mai are puțin, turnați puțin vin.
Felicia Iederă