Ce ați spune dacă anul acesta am încerca, pe lângă tradiționalele dulciuri românești să încercăm și un preparat absolut senzațional. este vorba de desertul tradițional polonez pe care în trecut copiii îl luau la școală, cunoscut sub denumirea de Îngeri de Crăciun.
Remarcabilul preparat se numește Chrusciki și este vorba de niște răsucituri simple, dar incredibil de gustoase, cu o textură delicată, care nu pot fi refuzate de nici un gurmand.
Mod de preparare
Pentru a obține faimoșii Îngeri de Crăciun, trebuie pentru început să bateți gălbenușurile până se întăresc. Adăugați sarea treptat, în timp ce amestecaț apoi zahărul și vanilia și să continuați să bateți cât puteți de bine. ulterior, puneți alternativ, frișca și făina, până se omogenizează.
Trebuie să știți că este foarte posibil ca în funcție de umiditatea zilei în care veți găti preparatul să aveți nevoie de mai multă făină. Puneți aluatul pe un fund de lemn. Acoperiți cu un prosop de bucătărie și lasăți coca să să crească, timp de 10 minute.
Frământați foarte bine aluatul și întindeți o foaie cât puteți de subțire pe care o tăiați sub formă de dreptunghiuri. Faceți o secțiune mică în mijlocul fiecărui dreptunghi în parte și trageți de capete, ca să arate ca și cum l-ați fi răsucit. Produsul se prăjește în ulei bine încins până devine auriu. Se pune într-o farfurie pe un șervețel, ca să absoarbă grăsimea în exces.
Felicia Iederă