O idee bună pentru masa de Crăciun și de Revelion este ca la aperitiv să aveți șunculiță fiartă în vin. O bunătate al cărei gust nu îl veți uita așa de ușor. Iată care este rețeta.

Mod de preparare

Pentru prepararea șunculiței aveți nevoie de următoarele ingrediente: 400 g slănină, 1 litru de vin alb, 5-6 foi de dafin, boabe de piper, cimbru, fulgi de ardei iute, ceapă verde tocată mărunt (optional), oțet, 5-6 căței mari de usturoi.

Puneți la fiert șunca în vin, alături de foile de dafin, boabele de piper, cimbrul, fulgii de ardei iute, chivas, oțetul. Lăsați să fiarbă la foc mic. Vă veți da seama că șunca este fiartă atunci când observați că furculița intră în ea. Dacă observați că vinul nu a acoperit-o în întregime, mai turnați și întoarceți șunca pe toate părțile.

Durata de fiebere este în jur de o oră. În ultimele 20 de minute, trebuie să adăugați și cățeii de usturoi pe care ulterior i-ați zdrobit bine.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *