Fie că îl consumați drept garnitură pentru friptura de Crăciun, fie că îl mâncați separat, preparatul următorul vă va satisface în totalitate. Iată cum pregătiți cartofi dulci copți, umpluți cu năut și pătrunjel. În plus, vă ajută să vă păstrați silueta!
Mod de preparare
Pentru obținerea acestui preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 cartofi dulci, 1 conservă cu năut, 3 linguri cu ulei, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 1 linguriță cu paprika dulce, 1 lingură cu pastă de ardei dulce, 1 legătură cu pătrunjel, 8 rosii cherry, 1 lingur cu zeamă de lămâie, sare, piper. Spălați bine cartofii, apoi tăiați pe jumătate, pe lungime și stropiți cu o lingură cu ulei și așezați pe tavă și introduceți la cuptor. Scoateți tava. Curățați usturoiul și ceapa, tocați mărunt și înăbușiți în restul de ulei.
Când încep să se înmoaie, adăugați puțină zeamă din conserva de năut, apoi boabele, pasta de ardei, paprika, sare și piper și lăsați să fiarbă zece minute. Într-un castron, amestecă roșiile cherry tăiate în patru cu pătrunjelul tocat mărunt, sare și zeama de lămâie. Luați miezul de la cartofi cu o lingură, având grijă să nu rupeți coaja și să îi întoarceți invers, cu partea moale deasupra, apoi puneți câteva linguri de năut deasupra și 2 linguri cu salată de pătrunjel.
Felicia Iederă