Cum să întâmpinați pe micii urători în seara de Ajun? Cu renumiții covrigi, a căror tradiție s-a păstrat în negura timpurilor.

Iată o rețetă miraculoasă…

Mod de preparare:

Pentru a obține faimoșii covrigi ai urătorilor, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g făină, 250 ml apă călduţă sau lapte (după preferinţe), 1 lingură cu drojdie uscată sau drojdie proaspătă cât o nucă, sare, seminţe de chimen, mac, susan sau sare grunjoasă pentru presărat deasupra.

Faceți un aluat din făină, apă sau laptele în care ați dizolvat în prealabil drojdia. După ce aluatul a crescut, tăiați bucăți, în funcţie de mărimea dorită şi modelați covrigeii după preferințe.

După ce s-a terminat de modelat coca, se mai lasă covrigii la crescut încă 15 minute. Între timp, puneți pe foc o oală cu apă şi lăsați până dă în clocot, apoi adăugați covrigeii şi lăsați lasă la opărit câte un minut fiecare, până se ridică la suprafaţă. Scoateți cu o paletă, lăsați puţin la scurs, apoi puneți în tava de copt, tapetată în prealabil cu hârtie specială. Pentru un gust special, presărați deasupra chimen, susan, mac, sare grunjoasă după preferinţe și lăsați să se coacă, la foc potrivit, timp de15-20 de minute.

Felicia Iederă


Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *