Jumarile de porc, numite in unele regiuni ale tarii jumeri sau jumere, nu lipsesc de pe masa romanilor in perioada Craciunului.
Acestea nu sunt neaparat un aliment nesanatos!
Uimitor, jumarile contin grasimi monosaturate, care sunt foarte sanatoase si chiar necesare organismului. Acestea iti protejeaza inima si nu cresc nivelul colesterolului.
Pentru ca, ceea ce consumi este de fapt colagen concentrat din pielea porcului, jumarile au o cantitate foarte mare de proteine care sunt benefice masei musculare si oaselor.
Ai grija, totusi, ca acestea sa nu contina prea multa sare!
Jumari cu bere delicioase perfecte ca aperitiv la o masa traditionala.
Iata o reteta simpla:
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 60 min
Ingrediente
sare
200 ml bere neagra
1 kg slanina cu carne
Mod de preparare
1. Slanina se taie cuburi si, impreuna cu berea, se pune intr-un vas sa se topeasca.
2. Dupa ce s-a topit, jumarile se scot pe servete de hartie, iar untura rezultata se arunca, conform unica.ro.
3. Se presara jumarile cu sare numai dupa ce s-au racit.