Sosurile de usturoi sunt raspandite in toata lumea (mousses d’ail!) asa ca s-au ratacit si pe la noi vreo doua-trei variante.

Cel mai simplu si mai saracacios: usturoi, sare, apa. Baza, spune realitatea.net.

La-ndemana e sa cureti o capatana de usturoi si sa-i bati cateii-n draci intr-o „chisarnita” de lemn. Potrivesti o lingurita de sare grunjoasa si, cand totul e o pasta lipicioasa,se adauga apa. Merge la orice, carne, mamaliga, peste.

Cand la pasta de baza se adauga o lingura de otet, o lingurita de ulei de floarea soarelui si o lingura de marar tocat, se cheama ca trecem prin Oltenia.

Pentru ca, in Transilvania daca ajungem, langa oarece ciolan afumat si fiert, sigur „boreasa” va pune in piulita enorma de alama, pe langa cel putin doua capatani de usturoi si sare, si un pahar de smantana, o lingura de otet de mere, o lingurita de miere si ceva tarhon bine tocat, proaspat sau in otet.


Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *