Reteta de lebăr este traditionala de Craciun si se serveste mereu ca aperitiv, cu mustar si paine, alaturi de alte preparate din porc.

Lebărul sau leberwurst (carnat de ficat) este o reteta traditional saseasca si se prepara cu precadere in Ardeal, scrie gustos.ro.

Ne-am gandit ca in aceasta perioada sa va oferim o reteta delicioasa de Leber care va face furori printre invitati si familie.

Timp de preparare:

3 h 20 min (complexitate redusa)

Ingrediente:

Ficatul porcului,

o cantitate egala in greutate de carne de porc,

2 cepe,

150 g slanina,

100 ml lapte dulce,

1/2 lingurita de piper pisat,

nucsoara,

sare,

ienibahar,

intestine de porc.

Mod de preparare:

Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare.

Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat.

Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul.

Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin.

Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust.

Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista.

Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora.

Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.

Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.


Loading...
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *