De ce sa ii servim la fast food-uri cand putem sa mi-i preparam in bucatariile proprii?
Poate va incumetati sa incercati aceasta reteta de burger delicios, pentru orice pofticios, spune a1.ro.
Ingredientele necesare sunt
6 chifle
1 kg de carne de vita tocata
25 g de boia dulce
50 g sos barbeque
150 g parmezan ras fin
o salata creata verde
5 rosii mari
3 cepe rosii
10 castraveti murati
400 g maioneza
20 g ketchup
o legatura busuioc
3 legaturi patrunjel
800 g cartofi
o capatana usturoi
30 ml otet
Sare
piper
50 g chilli fulgi
300 ml smantana lichida
6 felii de branza cedar
50 g cascaval ras
100 ml ulei de masline
Mod de preparare
Carnea pentru burger se condimenteaza cu sare, piper, boia, sos barbeque si se tine la frigider minim 30 de minute.
Apoi se scoate, se formeaza burgerii si se prajesc pe plita bine incinsa.
Se adauga branza cedar, gouda, cascaval, maioneza. castravetii murati cu patrunjel se pune o baza la burger apoi se pune salata dantela, rosii, ceapa, ketchup ( gen calipso).
Se rumenesc pe plita chiflele gare se ung in prealabil cu putin unt.
Se adauga carnea preparata, apoi salata, rosiile si ceapa, feliate si sos de barbeque.
Se prepara, pe foc, un sos din smantana lichida cu branza cedar, sare, piper, chilli, gouda si se pune in sosiera alaturi de preparat.
Din usturoi, patrunjel, maioneza, otet, se prepara un sos care se pune in alta sosiera langa cartofii prajiti si condimentati cu usturoi, busuioc si rozmarin.
Pofta buna!