Odată cu venirea sărbătorilor, gospodinele se întrec care se mai care în cozonaci și prăjituri.

Dar pentru ca aluatul să iasă exact ca la carte și să aibă un gust desăvârșit, trebuie să țineți cont de sfatul bunicii.

Cum preparăm un aluat sfărâmicios

De cele mai multe ori, pentru a realiza o prăjitură, gospodinele au nevoie să pregătească un aluat sfărâmicios.

Cum se face acesta? În primul rând ingredientele folosite trebuie să fie la aceeași temperatură. Untul trebuie să aibă cea mai bună calitate, iar aluatul trebuie lăsat întotdeauna să se odihnească în jur de o oră dacă se va folosi pentru tarte. În cazul prăjiturelelor uscate, aluatul se va folosi imediat după ce a fost frământat. Important de știut este că înainte de a folosi tava de prăjituri, aceasta trebuie ținută afară, la aer rece.

Aveți grijă cu aluatul! Dacă acesta observați că se rupe, nu mai puneți făină. Un alt pont care vă va fi de ajutor constă în faptul că formele în care puneți aluatul nu se ung niciodată cu unt.

Cum pregătiți aluatul dospit

Dacă aveți nevoie de aluat dospit, trebuie să folosiți întotdeauna drojdia proaspătă. De asemenea, laptele nu are voie să intre în contact cu sarea, iar aluatul să fie ferit de curent. Pentru a deveni elastic, trebuie frământat cât mai bine cu mâna. Atenție! Dulciurile care se vor face din aluat dospit, întotdeauna trebuie să fie coapte la căldura potrivită, altfel vor rămâne crude la interior.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *