Puțină lume știe că unul dintre felurile de mâncare pe care maestrul gastronomiei, Radu Anton Roman, le adora, este ciorba de burtă. Secretul pentru a pregăti acest preparat l-a deținut Anton Roman, iar acum vi-l dezvăluim și dumneavoastră. Iată despre ce este vorba.
Mod de preparare
Pentru a pregăti ciorba de burtă a lui Radu Anton Roman aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 k burtă de vacă sau vițel, o capățână mare de usturoi, 2 gălbenușuri, leuștean, sare, piper, 2 kg ciocănele și picioare de vacă, 200 ml oțet, 200 ml smântână, 500 g zarzavat de supă. Puneți seara la fiert în cinci litri de apă ciocănelele și picioarele și aveți grijă să luați mereu spuma care se formează. Spălați burta, tăiați în bucăți, curățați bine și frecați cu mălai și oțet.
Până dimineață, lăsați burta în apă rece în care ați pus o linguriță cu bicarbonate. După trei ore de fiert, scoateți și oasele și ciocănelele din oală și dați oasele la o parte. Dimineață, puneți burta la fiert în apa în care au fiert oasele, completând să ajungă la cinci litri.
Radeți morcovii și păstârnacul și tocați ceapa mărunt. când burta e fiartă, se scoate și se taie în feliuțe de 1 cm lățime. Puneți din nou totul la fiert, adică burta, carnea de pe ciocănele, oțetul și zarzavatul, circa o jumătate de oră. Pisați usturoiul, frecați cu o lingură cu sare, adăugați gălbenușul, smântâna și puțină zeamă răcită din ciorbă. Ciorba se drege cu usturoi și se adaugă leuștean.
Felicia Iederă