Imaginati-va acum o felie de paine bine prajita frecata cu usturoi si unsa apoi cu untura. Daca v-am facut pofta, aflati atunci ca vestita grasime de porc, pastrata de bunicile noastre ca o comoara peste iarna, este tot mai prezenta in magazine.

Nutritionistii ne atrag insa atentia sa mancam cu simtul raspunderii ca sa nu regretam. Mai ales in aceasta perioada, cand afara este frig, clientii restaurantelor comanda untura, relatează protv.ro.

Le este servita cu usturoi sau ceapa rosie, dupa gust, intinsa ca untul pe paine de casa sau si mai bine pe paine prajita cu putina boia.

La tara, gospodarii o prepara in casa cand taie porcul si o pastreaza tot anul in recipiente de metal. Dar o gasim si in tot mai multe magazine ori targuri, la cutie. 400 de grame costa de la 5 lei in sus.

Pe rafturile supermarketurilor si-au facut anul acesta loc pe langa untura si jumarile ori pasta de jumari. Foarte apreciata este untura de Mangalita mai saraca in colesterol. Nutritionistii ne atrag atentia sa nu mancam in exces.

Nutritionist: “Are si proprietati benefice, dar in acelasi timp poate sa ne faca si rau nu as recomanda mai mult de 200 de grame pe zi. Este bine sa o asociem cu paine cu foarte multe fibre pentru ca acele fibre blocheaza absorbtia grasimii. In acelasi timp e bine sa avem si alimente care contin antioxidanti.”


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *