Excepționale în procesul de detoxifiere, datorită fibrelor și a potasiului, clementinele sunt utile în digestie, pentru că micșorează colesterolul din sânge.
Iată de ce trebuie să le consumați cât mai mult, mai ales în perioada iernii.
Invenția lui Louis Charles Trabut
Cel care a reușit să aducă clementinele pe tapet a fost Louis Charles Trabut, după ce a altoit portocalul cu mandarinul. Ce beneficii uriașe au acestea? Datorită cantității uriașe de vitamina C conținute, acestea întăresc sistemul imunitar și menin ridicat nivelul colagenului, fiind de ajutor într-o digestie bună.
Pentru că acestea conțin substanțe nutritive, sunt indicate mai ales în sezonul rece, când alimentația este săracă în vitamine și minerale. Totodată, clementinele sunt cel mai bun prieten al siluetei, conținând doar 40 de calorii pe bucată. De aceea, sunt indicate a fi consumate în perioada sărbătorilor, înlocuind cu succes cozonacul și alte deserturi tradiționale. De asemenea, clementinele sunt foarte bune pentru persoanele care au probleme cu tenul, prevenind îmbătrânirea celulară prin antioxidanții conținuți.
Clementinele au, de asemenea, proprietati bronhodilatatoare si antiinflamatoare. Nu în ultimul rând, ceaiul din coji de clementine este bun pentru gâtul roșu, iritat.
Felicia Iederă